U prestonici Srbije se pojavila prava pomama za kupovinom parking ili garažnih mesta. Ekipa jutarnjeg programa "Probudi se" pokušala je da sazna zašto je ovo baš sada tako unosna investicija.

Parking u Beogradu predstavlja noćnu moru svakog vozača, što se tiče cena ali i traženja mesta. Međutim, brojni Beograđani su se dosetili novog načina zarade i to kupovinom parking mesta i garaža koje će kasnije iznajmljivati sugrađanima.

– Do nedavno su mogle da se kupe garaže čija je cena bila oko 10.000 evra, međutim poslednjih godina cene garaža su porasle, tako da je neka najniža cena sada negde oko 12.000 evra pogotovo ako pričamo o centralnim beogradskim opštinama. Na nekim lokacijama gde je parking najtraženiji i gde je najveća gužva neke garaže ili parking mesta se prodaju od 25.000 do 30.000 evra – kaže za jutarnji program „Probudi se“ agent za nekretnine Jasmina Gavrilov Dražić.

Jasmina Gavrilov Dražić
Jasmina Gavrilov Dražić

Cene za kupovinu su visoke ali i bez parking mesta ili garaže u prestonici, troškovi parkianja nisu beznačajni. Većina Beograđana na mesečnom nivou odvaja pristojnu sumu kućnog budžeta za parking. Zato se mnogi odluče za kupovinu garažnog ili parking mesta a koliko je ova investicija dobra, govori i činjenica da za par godina ona može da se isplati.

– Garaže mogu da se izdaju za oko 120 evra mesečno tako da se relativno brzo povrati ta investicija. Mnogi koji gledaju garažu kao dobru investiciju smatraju da je i dobro to što nemaju obavezu oko nameštanja i velikih troškova oko računa, tako da za njih garaža predstavlja odličnu investiciju – zaključuje Gavrilov Dražić. Dobra investicija ali da li je priuštivo ili ne, zaključite sami.

BONUS VIDEO: Beograđanin dobio 15 parking kazni od po 30.000 dinara, šalju ga u zatvor

Komentari

Svi komentari (0)