Dva su pitanja pred Vučićem u Pragu - kada će Vlada i sankcije Rusiji. Srbija "ekonomski tigar" na dnu regiona. Zahtev Prištine nije ni došao na dnevni red Saveta Evrope. Nema više ruske nafte za Srbiju. NATO hoće da proširi rat i na naše tlo. To su ključni naslovi dnevnih novina koje je u emisiji "Probudi se" komentarisao dugogodišnji ratni reporter Veljko Đurović.

„Ratne izveštaje treba uzimati sa skepsom jer je rat vreme kada se najviše manipuliše, pre svega zato što novinari nisu poželjni, ne u ratu, nego u ratnoj zoni. Oni su neophodni jer bez medija rat ne može da funkcioniše, da se opravdaju ratni ciljevi, da se digne moral naroda i odaziv na mobilizaciju. Ali istovremeno, mediji su nezahvalni da budu u ratnoj zoni iz dva razloga. Prvo da bi se sprečio odliv informacija koje mogu biti korisne za neprijateljsku stranu a drugi je što nijedna vojska na svetu ne poštuje Ženevsku konvenciju, međunarodno ratno pravo i običaje ratovanja“, ocenio je u emisiji „Probudi se“ dugogodišnji ratni reporter Veljko Đurović.

Celokupno gostovanje pogledajte u videu u vrhu ove vestiia saznajte kako bi mogao da izgleda Treći svetski rat i da li bi Srbija bila zahvaćena.

BONUS VIDEO: Svet na ivici nuklearnog sukoba_ Vraćamo se u drugu polovinu prošlog veka

Komentari

Svi komentari (1)