Foto: Nova S

Milica Đurđević Stamenkovski, presednca stranke Zavetnici i Zoran Lutovac predsednik Demokratske stranke, bili su gosti emisije "Među nama". Komentarisali su situaciju u kojoj se nalaze radnici u Srbiji, ali i potez patrijarha Porfirija, kao i afere vlasti.

Komentarišući Fijat i nove ponuđene uslove, kao i radnike iz Ling Longa, koji ponovo protetstuju zbog neisplaćenih zarada, Lutovac je rekao da je ophođenje prema radnicima skandalazno na više nivo.

„Ako se setite kampanjama koje je vodio Alekandar Vučić, videli ste da su bombastično najavljivani novi projekti u Kragujevcu, maltene ‘čeka nas presvetla budućnost u Kragujevcu’. Čim su se završili izbori, Fijat napušta Kragujevac. Kad se desi problem, umesto da rešava neko ko je nadležan, pojavljuje se Aleksandar Vučić , kome to nije nadležnost i po Ustavu to ne sme da radi. Čovek proizvede problem, a onda ga naravodno rešava. To je matrica po kojoj on funkcioniše“, rekao je Lutovac.

Zoran Lutovac Foto: Nova S

Milica Đurđević Stamenkovski navodi da je nezaobilazna stanica pre Andrićevog venca – Gazela.

„Ili da je zakrčite ili da napravite određeni vid demonstracija. Mislim da svi putevi vode preko Gazele, definitvno. Jako mi je žao zbog toga i to je zabrinjavajuće. Ukoliko to bude postala praksa, to zaista vodi u krizu institucija, dublju nego postojeću. I vodi ka tome da jedan čovek rešava sve probleme i da to bude nešto sasvim normalno. Pita se za sve, meša se u sve i sebi nameće ulogu spasitelja. To jeste deo njegovog političkog marketinga koji može biti legitiman, da nije u pitanju ovako ozbiljna stvar“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Komentarišući to što je patrijarh Porfirije objavio da će se „posavetovati sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih crkava da li da javno objave imena direktora i škola koje na takav način diskriminišu sopstvene učenike“, Lutovac je rekao:

„Nije u redu da se na taj način crkva obraća školstvu, obrazovanju i da se na taj način odnosi prema učenicima, prosvetnim radnicima, roditeljima. Neprimeren je način komunikacije“.
Stamenkovski je rekla da je važno utvrditi zašto je Porfirije objavio to što je ojavio.
„Danas svaki Ćuta može da komantariše šta želi, zašto ne bi i ptarijarh. Ne bih želela da se ovo pretvori u kampanju protiv veronauke“, dodala je.
Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Nova S

Analizirajući javne svađe nekadašnih saradnika, Dijana Hrkalović i Nebojše Stefanovića, Lutovac je rekao da je Belivuku, Hrkalovićevoj i Stefanovič zajedničko tošto su članovi Srpske napredne stranke.

Presednca stranke Zavetnici kazala je „da možemo samo da budemo tužni što se svaka afera vodi preko tabloida“.

Upitan zbog čega Demokratska stranka nije bila na jučerašnjem sastanku opozicije na koji je pozvala stranka Zajedno, deo koalicije Moramo, Lutovac je rekao da „DS nije bila sastanku jer je medijski ispraćen i jer nisu svi pozvani“.

Pogledajte celo gostovanje:

***
BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 29. Jun

Komentari

Svi komentari (0)