Boško Obradović, Dveri, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Novi crv sumnje uvukao se u redove opozicije. Još od onog trenutka kada su pokreti Dosta je bilo i Dveri odlučili da učestvuju u međustranačkom dijalogu bez prisustva stranaca i sede za istim stolom sa Aleksandrom Vučićem, u javnosti i na društvenim mrežama počelo je da se šuška o tome da bi upravo oni mogli da postanu, takoreći, Vučićeva opozicija na predstojećim izborima?

Reporter: Marko Novičić

Dosta je bilo Đilasa, Jeremića, Tadića. Jer, Dosta je bilo je sada najjača opoziciona opcija u Srbiji. Barem tako tvrdi predsednik Vučić, koji kaže da ovaj pokret ima oko 4% podrške građana. A mi se, naravno, pitamo – otkud sad pa to?!

„Nije to čudo, očigledno Vučić oseća staru slabost ili bivšu neku ljubav prema svom ministru, ali čim on to govori, znajte da DJB ne stoji tako dobro u biračkom telu opozicije. Kao što ako se dobro sećamo svi, a verujem da nisu većina zaboravila, isto tako je pravio svoju opoziciju od PSG kada je na čelu bio S Trifunović…“ kaž Srđan Škoro, novinar.

Dele li mišljenje o sebi sa Aleksandrom Vučićem, pokušali smo da saznamo od samog pokreta Dosta je bilo, ali nam oni na zvaničan dopis nisu odgovorili. A kako bi ova priča bila potpuna, neophodno je da uvedemo i drugog aktera. Kada je prošlog maja Boško Obradović štrajkovao glađu, SNS se silno potrudio da odgovori sopstvenim štrajkačima, ali i okupljanjem mase od nekoliko hiljada ljudi, koja je došla da protestuje i skandira „Boško fašisto“. Minirane su i Dveri i druge opozicione opcije toliko puta, pa ipak, na porodičnoj šetnji održanoj tokom vikenda nije bilo ometanja od strane naprednjaka.

„Verujem da je odgovor u tome što nemaju odgovor za porodičnu šetnju. Ona je jedna pozitivna manifestacija, koja govori o najlepšem porodičnom licu Srbije i verujem da svako ko bi imao ideju da tu uradi nešto ružno bi samo sebe osramotio. Uostalom, to je jedina tema oko koje se ne delimo i oko koje svi možemo da se ujedinimo…“ kaž Boško Obradović, lidr Dveri.

Ovaj pokret bio je deo međustranačkog dijaloga na kom je učestvovao i predsednik republike. Zato se i postavlja pitanje – da li u njihovim redovima Vučić traži, takoreći, podobnu opoziciju za predstojeće izbore?

„To je svakako velika uvreda i za Dveri i za mene lično, ako je neko bio za ovo vreme vlasti SNS hrabra i principijelna opozicija, onda su to bile Dveri. Mislim da se tu pre svega krije konkurencija koja želi da eliminiše Dveri iz političkog saobraćaja, jer su Dveri danas treći put. Koliko god smo protiv ove vlasti, toliko nismo za povratak na bivšu vlast, i to očito sve više smeta“ smatra Obradović.

Da li bi ipak na kraju Dveri i Dosta je bilo mogli da preuzmu ulogu onih koje su nazivali lažnom opozicijom?

„Ne verujem, nisu mu potrebne Dveri, on ima već dovoljno svoje opozicije, pogotovo na tom desnom krilu… On je stvorio preko Zavetnika, Levijatana i raznih drugih DSS, POKSa, jednu osovinu, preko koje će gledati da nekako prikupi te neke glasove koji nisu više radikalski“ istič Srđan Škoro.

Komentari

Svi komentari (5)