Foto: Video/Nova.rs

Jakov Milatović će biti predsednik Crne Gore narednih pet godina. Milo Đukanović otvara neku novu stranicu svoje političke karijere, ili će možda zaklopiti knjigu u kojoj je mnogo toga ispisao u poslednjih 30-ak godina. Šta i kako dalje, u kakvu fazu ulazi Crna Gora, kakvi su dani pred njom i pred dva glavna aktera, u emsiiji "Među nama" razgovarali su Despot Kovačević sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Zlatko Vujović, direktor Centra za monitoring i profesor na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.

Zlatko Vujović je rekao da ne smatra da je jučerašnji dan bio poseban, već da su to samo izbori u kojima je jedan kandidat pobedio, a drugi izgubio.

„S jedne strane, reč je u predsedničkim izborima, koji su u političkoj teoriji, kakvi su izbori u Crnoj Gori, izbori drugog reda i nemaju neki poseban istorijski značaj. Izbori prvog reda su oni gde se rapoređuje moć i to su parlamentarni izbori. Tako da mislim da će crnogorska javnost s većim interesovanjem pratiti parlamentarne izbore, jer će oni odlučiti ko će stvarno upravljati Crnom Gorom naredne četiri godine“, kazao je Vujović.

On je dodao da je većem broju građana bilo važnije da glasaju protiv Đukanovića, nego za Jakova Milatovića.

Despot Kovačević, s druge strane, ističe da su juče u Crnoj Gori zaista održani istorijski izbori.

„Govorimo o jednoj dugoj političkoj karijeri, najiskusnijeg političara s ovih prostora. Kada kažem najiskusnijeg, mislim na njegovu karijeru, njegu aktivnost i njegove uspehe u politici“, kazao je Kovačević.

Dodao je da je govor Jakova Milatovića posle proglašenja rezultata, bio govor upućen svim građanima.

Pogledajte celo gostovanje:

***

BONUS VIDEO: Crnogorci slave Jakovu pobedu na izborima!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar