„Desnica u Hrvatskoj se buni zbog Srba koji glasaju“

Emisije 16. maj. 202109:08 > 17:02
Podeli:
Foto printscreen NOVA S

U Hrvatskoj se danas održavaju lokalni izbori, a najviše pažnje izaziva glsasanje za gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka. Državna granica otvorena je za sve sa pravom glasa, uprkos pandemiji koronavirusa, a sa kakvim očekivanjima naši susedi izlaze na birališta i mogu li dileme biti rešene u ovom krugu glasanja, za emisiju “Probudi se” govori Saša Kosanović, novinar iz Zagreba.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, ne postoji preterano uzbuđenje uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj.

“Osim u Zagrebu, ne očekuju su neki preterani zaokreti”, smatra on.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da se glasačima plaća da pređu granicu i glasaju na izborima, Kosanović je rekao da je u pitanju smešna stvar.

“Meni je to smešno. Ja ne mogu zamisliti da bi neko seo u autobus i da bi za sto kuna ili hiljadu dinara išao negde glasati. Bilo je možda takvih primera u nekim manjim sredinama, ali nikada u Hrvatskoj to nije bila prevelika tema, jer nije bilo dokaza za tako nešto. To što hrvatska desnica stalno potencira tu priču, to govori više o njoj nego o tom problemu. Tog problema, kad su Srbi u pitanju zapravo nema. Postojali su neki autobusi koji su dovodili te gladne i nesrećne ljude da nekome daju glas, ali ko može reći da oni na to nemaju pravo. Ko im može reći da oni nemaju pravo da se nadaju boljem životu, promeni lokalne vlasti, povratku i ostvarivanju elementarnih prava koja su im decenijama uskraćena”, ističe on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar