Dedić: Zavrteli smo „točak preispitivanja“ u strahu od smrti

Emisije 08. jun. 202100:01
Podeli:
Vesna Dedić Foto: Nov S

Voditeljka Vesna Dedić je objavila novi roman "Izgubila sam sebe", 13. po redu. Tim povodom ona je bila današnja gošća emisije "Među nama", gde je i otkrila da već više od deceniju uživa u svojoj uspešnoj karijeri bestseler pisca.

„Navikla sam da radim i kada mi se nešto dopadne ja onda nastavljam da uživam u tome. Kada sma 2010. godine objavila svoj prvi roman nisam ni imala ideju da to može da voli armija čitateljki niti da ću ja biti ikakav bestseler pisac. Želela sam u dvadesetim godinama da budem omiljen i voljeni pisac, ali sam brzo digla ruke od toga i ušla u novinarstvo. 2010, kada se slučajno desilo da ja to objavim i kada je to bio najčitaniji roman u regionu te godine meni se to mnogo dopalo i nastavila sam“, rekla je na početku Vesna.

Vesna za sebe kaže da je savremeni pisac, te da se njen novi roman ne zasniva na priči o koronavirusu, ali da je opet na neki način vezan za pošast koja je prethodnih godinu dana zadesila čitavu planetu.

„Novi roman se razlikuje od prethodnih. Savremeni sam pisac, živim ovaj život i zato ne pišem neku fikciju. Osluškujem kakvi su životi drugih ljudi. Priča se dešava od 2003. do juna 2021. Priču priča Iskara, glavna junakinja, svojoj ćerki koja se nalazi u Americi. Priča ležeći u jednoj od soba Infektivne klinike. Priča jednu priču koja nema veze sa koronom“, objašnjava Dedić i dodaje:

„Zajedničko je svima nama je to što smo svi u koroni, naročito mi koji smo preživeli zavrteli u jednom trenutku taj „točak preispitivanja“ u strahu od smrti, od prolaznosti. Mislim da smo svi zajedno doneli odluku da zaista ne propustimo nijedan minut lepog vremen“, kaže voditeljka.

Kompletan razgovor Vesne sa voditeljkom pogledajte u videu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Komentari

Vaš komentar