Da li će batinaši sa motkama završiti u zatvoru?

Emisije 03. dec. 202122:36
Podeli:
Medju nama
Foto:Nova S

Nakon subotnjih nereda u Šapcu nije bilo prijava policije za nasilničko ponašanje pa su građani uzeli stvar u svoje ruke. Nebojša Zelenović juče je saopštio da su identifikovali momke sa palicama i da će protiv njih podneti prijave, u isto vreme i sam Zelenović našao se na listi prijavljenih.

Reporterka: Milena Prodanović

Na ulici bager, motke, čekići, u institucijama selektivna pravda. Od svih učesnika na subotnjim neredima u Šapcu procesuiran je za sada samo Dragan Milovanović Crni koji je pretukao čoveka na bageru. Ljudi sa motkama za koje niko zvanično nije rekao ko su, ostali su netaknuti.

„Ovde pravda ne postoji, na rezim se ne odnosi vazeci pravni poredak , ni ustav ni zakoni, odnosi se samo na nas obicne gradjane“ kaže advokat Vladimir Gajić.

Pošto se policija povukla pred nastup batinaša, prijava od strane nadležnih nema, a prema važećem Zakonom o krivičnom postupku tužilaštvo nema obavezu da otvara istragu. Ukoliko do procesuiranja ipak dođe batinaši bi mogli da budu kažnjeni zatvorom.

„Tu imamo, koliko sam ideo delo nasilničko ponašanje. Pošto je ono izvršeno u grupi kazna je veća, pa se čak pravi razlika između učesnika i kolovođe, tako da kazna može biti i do 12 godina za kolovođu i vinovnike“ kaže Ivan Milićević sa portala Nova.rs.

„Ja mislim da ne treba imati nikakva očekivanja da će tu doći do bilo kakvog procesuiranja, jer nisu se ovi banditi dogovorili sa ministrom policije da oni odgovaraju krivično, jer SNS osim što ima svu vlast u zemlji stvara i parapolicijske službe“ naglašava Gajić.

I dok se među građanima pravi zbrka ko je kriv u celom slučaju prijave su počele da podnose stranke. Lider stranke „Zajedno za Srbiju“ i otvorene građanske platforme „Akcija“ Nebojša Zelenović rekao je da je njihov advokatski tim utvrdio identitete mladića sa palicama i da protiv njih podnosi prijave. Sa druge strane SNS je podneo 6 krivičnih prijava,a na spisku su i Nebojiša Zelenović, Dušana Kostadinović, generalni sekretara DS-a i Dragan Milovanović Crni.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

BONUS VIDEO: Nervozni Vučić odgovara na pitanje novinarke Nova.rs: Gumeni čekići batinaša u Šapcu i sekire kojom su branili Violu Von Kramon

Komentari

Vaš komentar