Cvijić: Grupa Belivuka bila na Vučićevoj inauguraciji

Emisije 04. feb. 202121:29
Podeli:
Foto: Nova S

Novinar NIN-a Vuk Cvijić bio je današnji gost emisije "Među nama", a sa novinarkom Radom Đurić razgovaralo je o hapšenju Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i još 18 osoba.

Cvijić je rekao da je to bilo u najavi poslednjih meseci, sa promenama u policiji, međutim, nije bilo jasno zašto se to tek sada dešava.

„Profesionalni mediji su mnogo godina ranije pisali o njemu. Pripadnici njegove grupe i ubijenog Stankovića, koga zovu Sale Mutavi, su bili na inauguraciji sadašnjeg predsednika Srbije, 2017. godine, a nikada nismo dobili objašnjenje odakle takvi pripadnici takve grupe tu. Oni su po operativnim podacima označeni kao deo kavačkog klana“, rekao je između ostalog Cvijić.

On je dodao i da se oko Srbije, pre svega na zapadu zemlje, pokreću ozbiljne istrage.

„Jedna istraga se vodi u Grčkoj za ubistvo u Atini, pa su, koliko sam ja obavešten, iz te zemlje tražili podatke o grupi Belivuka“, kaže Cvijić.

Novinar NIN-a rekao je i da nema odgovora na mnoga pitanja.

„Pre svega, reč je o navijačkoj grupi za koju znamo već nekoliko godina. Ovo je zakasnela reakcija. To je deo puno ozbiljnije organizovanije kriminalne grupe. Ako je trebalo 6-7 godina da se oni uhapse, koliko onda treba za čelnike te kriminalne oranizacije, što Belivuk svakako nije. Mi znamo za razne stvari koje su radili u Beogradu, slučaj „Komitet“, upadali su u još neke klubove, obeležavaju teritorije, i ta obeležja nisu samo navijačka, već i teritorije za prodaju droge. Dešavaju se takve stvari godinama. Mi nemamo odgovore šta će članovi te grupe na inauguraciji, slikani su članovi predsednikove porodice sa njima“, kazao je Cvijić.

Naveo je i da ova grupa kao da više nije bila pod kontrolom.

„Do nas su došle informacije da su pokušavali navodno da ucene neke biznismene bliske SNS-u, da su delili pravdu u Partizanu, da su ucenjivali navodno estradne ličnosti. Kao da je to zakasnela kontrola, da nema kontrole i da je zato ta reakcija, ali postoji i pritisak sa zapada da se Srbija obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom“, kazao je Cvijić.

O čemu je još govorio gost emisije „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar