Ćuta i Voštinić pred blokadu: Da sve protekne mirno, da nam se ne ponovi Šabac

Emisije 03. dec. 202122:34 > 22:37
Podeli:
Medju nama
Aleksandar Jovanović Ćuta i Predrag Voštinić Foto:Nova S

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta iz Kraljeva bili su današnji gosti emisije "Među nama" sa kojima je novinarka Maja Nikolić razgovarala o sutrašnjoj blokadi puteva.

Jovanović je rekao da negde jesu, a negde nisu prijavljeni sutrašnji skupovi ali da to nije važno.

„Kako da prijavite, cela Srbija se sutra diže. Da li su prijavljeni skupovi ili ne, odavno je postalo nebitno. Najvažnije je da sutra sve protekne mirno, da nam se ne dogodi Šabac, ili ne dao bog nešto gore. To zavisi pre svega od režima, od Aleksandra Vučića, ali zavisi i od nas“, rekao je Jovanović .

Voštinić je rekao da bi, kada protest prođe, bio zadovoljan da bude miran ishod, odnosno da očekuje razumevanje policije i onih koji budu blokirali puteve.

„I jedni i drugi rade po Ustavu, i sutra bi trebalo da budu opredeljeni za zaštitu ustavnog poretka ove zemlje odnosno mira i bezbednosti svih koji u ovoj zemlji žive. Ako se tu budemo razumeli dobro sa policijom, mi ćemo imati jako uspešan skup, odnosno poslaćemo poruku, koja je glavna, da nećemo dozvoliti njihovo upadanje u dvorišta, kuće, štale, šume, reke i da to bude još pokriveno zakonima, jer je to zaista poslednja linija odbrane“, rekao je između ostalog Voštinić.

 

****

BONUS VIDEO: Savo Manojlović poziva građane na protest 4. decembra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar