Čovek koga je Vučić nazvao lažovom došao pred Predsedništvo

Emisije 17. jan. 202221:29
Podeli:
Dušan Tufegdžić, Foto: Nova.rs/video

Dušana Tufegdžića, koji je povređen kolima, tokom protestne blokade puteva u subotu u Šapcu predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je lažovom. Zbog toga je Tufegdžić jutros ispred zgrade Predsedništva tražio da razgovara sa predsednikom države.

Reporter: Nemanja VIdić

Subota u Šapcu izgledala je ovako. Očekivali su se mirni protesti, ali je onda na građane krenuo crni audi. Deblji kraj izvukao je Dušan Tufegdžić kojeg je vozač audija udario automobilom i tako nosio 15ak metara. Ipak, ove slike predsedniku države nisu dovoljne, te je Dušan Tufegdžić ubrzo postao lažov.

Ove reči predsednika države bile su Tufegdžićev povod da jutros poseti zgradu Predsedništva.

"Došao sam da me pogleda u oči i ja njega i da mi kaže to i da zaštitim stotine hiljada čestitih i poštenih ljudi u Srbiji koje je on u stanju da u svakom trenutku nazove i lažovima i lopovima, svime onim čime se on bavi", rekao je Dušan Tufegdžić iz Pokreta "Budženje" iz Šapca.

Tufegžiću je, tom prilikom, povrede donjeg dela kičme i zgloba na levoj nozi naneo, prema njegovim tvrdnjama, član Srpske napredne stranka iz mesta Provo kod Šapca. Tufegžić nema dilemu da je i ova akcija bila instruisana.

"Šest policajacaje stajalo je tu u civilu i smejalo se dok sam ležao na zemlji. Prišao je jedan policajac i oslovio ga imenom i rekao - zapamti ako ti neko ošteti automobil. Znači da je to sve instruisano. Da pitam gospodina predsednika da li je on zadovoljan radom svojih kriminalaca u Šapcu što nas nisu pogazili bagerom, a mene pogazili automobilom?", rekao je Tufegdžić.

Ono što brine je činjenica da uniformisanih policajaca nije bilo ni ovog puta, smatraju u

"Sva ova okupljanja koja se dešavaju širom Srbije su legitimna i samim tim postoji i obaveza policijskih službenika da utiču na očuvanje bezbednosti i lica i imovine tokom okupljanja. Videli smo da se to nije desilo u Šapcu u novembru, sada ponovo nismo videli unif. službena lica", smatra Sanja Radivojević iz Beogradskog centra za ljudska prava.

Prema rečima Tufegdžićevog advokata, policija je odbijala da dođe na mesto događaja pre nego što je on zbrinut, te da je do reakcije nadležnih došlo nakon javnog pritiska okupljenih aktivista.

Pogledajte prilog iz emisije "Među nama:

Komentari

Vaš komentar