Čoban: Rezultati izbora se ne odlučuju na jugu Srbije, već na istoku Ukrajine

Emisije 23. jun. 202221:26
Podeli:
Robert Čoban Foto: Nova S

O srpskim izborima unedogled, o medijskom ratu dvoje nekada najvažnijih ljudi u policiji i o blokadama saobraćaja, jučerašnjoj i ovoj najavljenoj za 1. jul u emisiji "Među nama" govori direktor Color pres grupe Robert Čoban.

Četvrta šansa da se sprovedu izbori očigledno je propala danas u Velikom Trnovcu.

Čoban smatra da se rezultati parlamentarnih izbora ne odlučuju na jugu Srbije nego na istoku Ukrajine i tu vidi direktnu vezu jer se, kako kaže, prosto očekivalo da se rat u Ukrajini završi ranije i da Srbija onda bude u nešto boljoj poziciji u izboru strane.

„Ovo mi ne deluje kao realno. Juče je bio prijem povodom slovenačkog Dana nezavisnosti na kome je slovenački ambasador rekao da je Slovenija imala izbore krajem aprila i već ima formiranu vladu, i da se nada da će uskoro biti formirana i srpska vlada, pa će moći normalno da komuniciraju, što na momente deluju smešno“, ukazao je on.

Čoban je podsetio da smo imali odugovlačenje i sa formiranjem vlade 2020. godine kada je bilo sve jasno i kada nije bilo rata u Ukrajini, ali je bilo korone.

"Mislim da je sada odugovlačenje kraja izbora i formiranja vlade više vezano sa ratom na istoku Ukrajine", naglasio je on.

Upitan šta će biti sa vladom ako se uskoro rat u Ukrajini ne završi, Čoban kaže da će vlada ipak morati da se formira jer se "ovo sve pretvara u farsu".

"Lično mislim da Srbija nema problem da taj jedna Albanac bude u parlamentu, imali smo ga i ranije. Sa druge strane, želimo da je Kosovo integralni deo Srbije gde bi bilo 30, 40 odsto Albanaca u parlamentu, tako da to ne stoji. Tehnička vlada je uvek u boljoj poziciji jer ne može da donese određene odluke kao vlada u punom mandatu", ukazao je on.

Pogledajte celokupno gostovanje Roberta Čobana u emisiji "Među nama":

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar