Čeka nas „strujni udar“ na džep?

Emisije 05. maj. 202222:57
Podeli:
Foto: Nova S/video

Talas poskupljenja izgleda neće zaobići ni struju. Nadležni u Srbiji razmatraju mogućnost da Elektroprivredi Srbije u julu ili avgustu dozvole da podigne cenu struje za domaćinstva za 30, a privredi za 70 odsto, saznaje Demostat u izvorima bliskim Vladi Srbije. Iz Unije poslodavaca Srbije poručuju da bi ovakav potez, prosto ubio deo manjih privrednika.

Reporter: Nemanja Vidić

Cene prirodnog gasa su skočile, kao i cene derivata, a prema Demostatovim izvorima u julu i avgustu možemo da očekujemo drastično povećanje i cene struje. Građani, čini se, letargični.

„Ako bude ne možemo ništa, kako odluče, ali mislim da neće u toj meri“, „Deluje puno i mislim da je previše“, „Preživećemo, kao i do sada“, „Veliko je, ali mora da se radi“, „Pa, dotiraće Vučić“, „Definitivno nije realno toliko povećanja“, „Ništa me više ne iznenađuje“, samo su neki od odgovora anketiranih građana..

Primera radi, poslednji put struja je poskupela februara prošle godine za 3,4 odsto. Ovog puta se razmatra čak 30 odsto za domaćinstva i 70 za privrednike.

Pogledajte prilog iz emisije "Među nama":

 

Komentari

Vaš komentar