Branko Čečen Foto: Nova S

O tome gde je Srbija dok nas nadleću tuđi dronovi, kao i da li su naši dronovi brži, da li su funkcioneri brži u promenama funkcija, razgovarao je novinar Branko Čečen u emisiji "Među nama".

„Najbrži je čini mi se Aleksandar Vučić koji je preuveličao dron, kao što vrlo često to radi, kada se sprema neki sastanak u Berlinskom procesu. U tom sistemu u kojem se čini da je Vučić obećao razrešenje i sporazum sa Kosovom, on odlaže konkretne dogovore“, istakao je novinar Branko Čečen.

Srpska javnost svedoči vestima o tome kako se kreće migovima na dronove, dok se podsmevaju vojni stručnjaci. Zatim, stižu vesti, kako se ipak ide topovima na dronove. Najnovija vest je da je večeras uočen i oboren jedan dron.

„Čiji je to dron, ne znamo, nije lepo da nam lete dronovi iznad kasarne. Ne možeš da šalješ migove na dron, postoje specijalne puške koje preuzimaju kontrolu nad dronovima, koje mi očigledno nemamo. Tako nisko leteći dron da pošalješ na kasarnu više liči na provokaciju, nego na špijuniranje. Cela stvar je zloupotrebljena da se izazove problem za unutrašnje upotrebe, za birače Aleksandra Vučića. Da se potpiri taj antagonizam prema Kosovu i Albancima i da se onda sa tim uzavrelim emocijama ide u Berlin da se nastave razgovori u sklopu Berlinskog procesa“, istakao je Čečen.

Ceo razgovor pogledajte u video zapisu:

 

Komentari

Svi komentari (3)