Branislav Tiodorović o broju zaraženih i novim merama

Društvo 30. okt. 202019:53
Podeli:
Foto: NOVA S

Epidemiolog i član Kriznog štaba, doktor Branislav Tiodorović bio je gost emisije "Među nama" putem video linka. Sa novinarkom Radom Đurić, razgovarao je o pandemiji koronavirusa, o povećanju broj zaraženih i novim merama.

Na konstataciju voditeljke Rade Đurić da se danima govorilo šta će biti kada broj zaraženih dostigne broj od 1.500, a da je danas bilo toliko, Tiodorović je rekao da je najvažnije da nema panike.

„Nema opravdanja za bilo kakvu paniku i strah. Ima potrebe za ozbiljnošću, za organizovanošću i za pravi pristup da svi budemo solidarni, samosvesni i da preduzimamo mere“, kazao je Tiodorović na početku.

On je dodao da se ovog trenutka još uvek ne razmišlja o novim merama.

„Situacija se još uvek drži pod kontrolom, iako su brojke na prvi pogled veoma značajne i mogu predstavljati dokaz da postoji trend uspona. Međutim, sada je najvažnije da mere koje koristi ceo svet i koje nisu izuzetak za nas, kao što su maske, distanca i fizički kontakt, da se one sprovode“, naglasio je Tiodorović i napomenuo značaj sprovođenja mera.

Član Kriznog štaba je dodao da je ovo telo uvek naglašavalo značaj kontrole i nadzora nad sprovođenjem mera.

„Skupština Srbije će verovatno, a ja to očekujem, ovih dana staviti na dnevni red izmene koje se predlažu, koje su pravnici dobro uradili i mislim da je i stručni deo Kriznog štaba dao saglasnost sa tim“, kazao je Tiodorović.

O čemu je još pričao Branislav Tiodorović pogledajte u video prilogu:

 

 

 

Komentari

Vaš komentar