Opšta bolnica u Boru se nalazi u objektu koji je izgrađen tridesetih godina prošlog veka, tada su Francuzi pomogli u gradnji ovog zdanja. Međutim, zastarela stolarija menja se postepeno ali ulazna vrata u porodilište nikako da stignu na red. Problem su i mokri čvorovi.

Da li se ovih dana nešto promenilo proverila je Katarina Golubović, reporterka jutarnjeg programa „Probudi se.“ Nova vrata borskog porodilišta zamenjena su donacijama humanih građam a na apel zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ginekolog – akušer dr Stevan Majlanović upozorava da porodilište u Boru nije imalo samo problem sa vratima već i sa mokrim čvorovima i da porodilje odmah kako donesu bebu na svet gotovo da nemaju toplu vodu da se okupaju.

– Smataram da smo ovu donaciju zaslužili, mi smo porodilište broj jedan u istočnoj Srbiji po broju porođaja godišnje. Prošle godine smo bili na brojki od 400 porođaja ove godine prebacujemo tu brojku i valjda će ljudi videti da zaslužujemo i treba da dobijemo takvu donaciju. Na prvom mestu sada mora da se reši problem mokrih čvorova, to je sve zastarelo, od kad je bolnica napravljena a to je mnogo godina tu ništa nije obnavljano i renovirano. Tužno i žalosno je kada žene dođu u takve uslove pa kad čak nemaju tople vode a da ne pričam o nekim drugim osnovim stvaria u 21. veku – kaže doktor Majlanović.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: U Boru 36 porodica decenijama živi u konjušnicama

Komentari

Svi komentari (1)