Jovanović: Optužnica protiv Belivuka podignuta nekako tajno, ispod žita

Emisije 30. jul. 202123:52
Podeli:
Bojana Jovanović Foto: Nova S

"Čini mi se da je optužnica protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, ako je zaista podignuta, podignuta nekako tajno. Nekako sam očekivala da samo podizanje te optužnice bude mnogo veći događaj, a zapravo se nekako radilo, uslovno rečeno, ispod žita", rekla je u emisiji "Među nama" Bojana Jovanović iz KRIK-a.

Prema njenim rečima, mi i dalje nemamo zvaničnu potvrdiu da je optuznica prosleđena sudu.

„S obzirom da je u pitanju velika, najveća kriminalna grupa koja je nastala poslednjih godina i da su u pitanju ozbiljna krivična dela najmanje što smo mogli da očekujemo je da tužilac za organizovani kriminal održi konferenciju za novinare i dozvoli novinarima da postave pitanja“, istakla je Jovanović.

Ono što smo dobili je informacija Tanjuga kome je potvrđeno iz nekih nepoznatih izvora i mi i dalje čekamo zvaničnu potvrdu, navela je novinarka KRIK-a, dodajući da je zanimljivo da se u Tužilaštvu za organizovani kriminal niko ne javlja i da su osobe koje su zadužene za medije na odmoru.

„Nekako sam očekivala da podizanje same optužnice bude mnogo veći događaj, a zapravo se nekako radilo, uslovno rečeno, ispod žita“, istakla je Jovanović.

Upitana na šta je mislila kada je rekla da se boji da optužnica neće pokazati ko je iz države pomagao Belivuku, ona je rekla da je to zbog toga što se imena, koja su kao ključne veze Belivukove grupe u policiji i politici, uopšte ne pominju.

„Mi smo od predstavnika vlasti i tužioca za organizovani kriminal, nekako iza zatvorenih vrata, čuli neke informacije, znamo da se vode neke istrage protiv policajaca koji su u nekakvoj vezi sa ovom kriminalnom grupom, ali o nekim vezama koje su dokazane u javnosti da su pomogle toj grupi da postanu to što jesu nema ni reči“, kaže novinarka KRIK-a,  dodajući da tu misli na generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, bivšu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović i druge.

Dodaje da Hrkalović pominju predstavnici vlasti, da je ona saslušana ali niko je nije pitao o vezama sa Belivukovom grupom.

„Pozadina svega će ostati mimo optužnice za sada, jer ono što znamo je da istraga pokriva period od 2019. pa nadalje, a da se grupa formirala još 2013.godien“, istakla je Jovanović.

O čemu je još govorila Bojana Jovanović možete pogledati u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar