Novinarka N1 Gordana Bjeletić bila je gošća u dabašnjem izdanju emisije "Među nama" na TV Nova S i govorila je, između ostalog, o dojavama o bombama u Nišu i tome šta Nišlije uopšte misle o ovim događanjima.

Na pitanje kakva je danas situacija sa dojavama o bombama u Nišu, Bjeletić je rekla da o ovoj temi priča od 7.30 časova jutros, kada je njenom detetu koje ide u osnovnu školu trebalo da počne nastava, ali se on vratio kući, jer su lažne dojave stigle u sve niške osnovne škole.

„Ono što čujem od nadležnih jeste da su se oni snašli, s obzirom na to da su prethodnih dana bili sastanci u policijskoj upravi sa načelnikom školskih uprava tako da su, kažu, škole imale procedure kako da u ovoj situaciji reaguju, a roditelji i deca, s druge strane reagovali su onako kako im je saopšteno – neki su dobili smirene poruke od svojih učitelja i nastavnika, a neki da je bomba u školi i da odmah dođu po decu, tako da je danas to u Nišu bila glavna tema. Srećom, sve se dobro završilo, ali se mnogima iskomplikovao dan“, kazala je ona, dodavši da panike nije bilo ni u školama, a ni na aerodromu na kojem je takođe dojavljena bomba, ali da nije sigurna koliko je to dobro.

„Prethodnih dana ovo za Nišlije uopšte nije bila tema, neke su bile aktuelnije – poskupljenja, eventualne nestašice i slično. S obzirom na to da niko nema objašnjenje šta se zaista dešava, danas imamo različite teorije – neki su skloni da kažu da su to podmetanja vlasti da bi se pokazalo da je policija nesposobna da slučaj razreši, drugi kažu da sama vlast konstruiše slučaj da bi pažnju javnosti držala na tim temama, a ne nekim drugim aktuelnim koje zaista pogađaju stanovništvo na jugu Srbije. Ali, s obzirom na to da čekamo objašnjenje i da čekamo da saznamo šta se zaista dešava, verujem da ćemo imati još nebrojeno mnogo teorija u narednim danima. Za Nišlije danas to nije bila toliko važna tema. Imali smo dojavu o bombi u gimnaziji i to je ono što smo mislili da će se dešavati, da će neki koristiti situaciju, te da će biti dodatnih dojava. U gimnaziji se pokazalo da su to bili sami đaci,četorica maloletnika su privedena zbog te lažne dojave“, rekla je Bjeletić.

Celo gostovanje pogledajte u videu na početku klipa.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred KBC Zvezdara

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram