Majić: Baklanska pravila pokazuju da se neko važan u zemlji lako nađe na robiji

Emisije 20. apr. 202223:08
Podeli:
Medju Nama
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Sudija Miodrag Majić u emisiji "Među nama" govorio je o ćutanjima srpskog pravosuđa i posledicama nakon hapšenja Vesne Medenice.

Majić je na samom početku razgovora rekao da su srpski političari navikli da se ne drže čak ni pravnih okvira.

Takođe, Majić je kazao i da bi uvođenje novih krivičnih dela služilo u dnevnopolitičke svrhe.

Govoreći o hapšenju Vesne Medenice, bivše predsednice Vrhovnog suda, Majić je rekao da je ona preko decenije i po zauzimala najviše položaje u pravosudnom sistemu Crne Gore.

"Medenica je osoba koja je 15, 17 godina u svemu što je bitno za pravosuđe te zemlje, učestvovala u tome. Od pitanja izbora sudija, tužilaca, najviših pravosudnih zvaničnika, pa svakako i do praćenja tih najodgovornijih predmeta", kazao je Majić i dodao da još uvek malo znamo.

"Još uvek je rano spekulisati šta će se dalje desiti, da li će to biti jedino hapšenje ili će uslediti i neka druga, što mene ne bi iznenadilo u ovoj situaciji", rekao je gost emisije "Među nama", pa nastavio:

"Ono što definitivo ostaje je da ta neka balkanska pravila, pod koja očigledno i mi potpadamo, veoma često ukazuju da ste u jednom trenutku prvi ili drugi čovek određene države, a već u sledećem treutku ste na robiji. To je nešto što se ovde ciklično ponavlja, ili ste makar ozbiljan kandidat za takvu vrstu postupka".

Govoreći o slučaju Darka Šarića, Majić je rekao da Tužilaštvo mora da saluša policiju i ministarstvo u slučaju Šarićevih telefona.

"Jasno je da su svi segmenti države ranjivi kada su u sprezi sa kriminalom", kazao je, između ostalog, Majić.

Pogledajte celo gostovanje:

***

BONUS VIDEO: Izmene Krivičnog zakonika – atak na kritiku? - gosti Miodrag Majić i Milena Vasić

Komentari

Vaš komentar