Biljana Stojković: Zašto sam podržala Grigorija

Društvo 18. jan. 202108:51 > 11:01
Podeli:
Biljana Stojković
Biljana Stojković; Foto: Prinscreen TV Nova S

"Podržali smo poziv na hrabrost", objasnila je genetičarka Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije, nakon što se našla na meti tabloida zbog podrške vladiki Grigoriju.

Biljana Stojković, profesorka na Katedri za genetiku i evoluciju Biološkog fakulteta u Beogradu, bila je gošća emisije „Probudi se“ na TV Nova S, gde je komentarisala aktuelne teme, a među njima je i podrška Skupštine slobodne Srbije vladiki Grigoriju.

„Ja sam sekularna osoba i nemam neku preferenciju prema ljudima koji dolaze s te teokratske strane, ali realnost je takva da  crkva ima društvenu ulogu“, ukazala je Stojković.

Pročitajte još:

„Videćemo na koji način će se vladika Grigorije odnositi prema tom pitanju, ali ono što smo podržali u Skupštini slobodne Srbije je poziv na hrabrost, poziv na istupanje, poziv na otpor prema ovome što nam se dešava. On jeste čovek koji ima veliko uvažavanje u ovom društvu i (…) u ovom trenutku treba podržati svaku osobu koja poziva da se zajednički deluje“, istakla je Stojković.

Reakcije tabloida i činjenica da su svi koji su govorili na tu temu „razapinjani“, prema njenim rečima, govori o panici ove vlasti, a u nastavku razgovora otvara mogućnost da novi opozicioni lider dođe upravo iz redova  Skupštine slobodne Srbije. Ukoliko se to desi, podvlači da ta osoba neće biti stranačka ličnost.

Pogledajte celo gostovanje na TV Nova S.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar