Bazdulj o izborima: Ne deluje optimistično za opoziciju

Emisije 20. maj. 202121:20
Podeli:
Muharem Bazdulj, emsija Među nama, Medju nama
Muharem Bazdulj Foto: Nova S

Hoće li slučaj Stefanović doživeti obrt, kako komentariše izbore u Hrvatskoj i kako doživljava lavinu kritika zbog večere sa austrijskim nobelovcem Peterom Hankeom, bile su samo neke od teme u emisiji "Među nama" o kojima je novinarka Maja Nikolić razgovarala sa piscem i kolumnistom Muharemom Bazduljom.

Bazdulj je ocenio da su rezultati izbora u Hrvatskoj vrlo zanimljivi, ali da mu se čini, iz onoga što je video, da većina komentara u Srbiji je prilično površna i pravi neke analogije za koje mu se čine da počivaju na „višvl tinking“.

„Cela priča u Zagrebu je postala moguća jednim nesrećnim događajem, jednom prevremenom smrću Milana Bandića, koji ne kažem da bi nužno pobedio gospodina Tomaševića ali bi taj jaz u prvom krugu bio mnogo uzbudljiviji. Split, Reka, dosta su svi ti događaji specifični..“, rekao je Bazdulj.

On je dodao da koliko god vladavina HDZ-a u Hrvatskoj bila sveobuhvatna, neke margine su šire nego u Srbiji ili u drugim zemljama. Bazdulj je rekao i da nije slučajno predsednik Vučić pomalo preterano počeo priču o lokalnim izborima skoro pa defanzivno govoreći da SNS nije favorit na beogradskim izborima.

„Jasno i kada gledamo rezultate prethodnih izbora, pogotovo u centralnim gradskim opštinama, čak i formalna struktura Beograda, da su Mladenovac, Lazarevac i neki delovi koji objektivno ne pripadaju gradu, sve pripada administrativno Beogradu i da u opštinama Vračar, Stari Grad, Savski Venac i ranije je opozicija imala mnogo veći glasački potencijal nego u unutrašnjosti. Izbori u Beogradu će sigurno biti uzbudljiviji i neizvesniji nego negde drugde, ali ono što se ovde vidi jeste da je SNS fuzionisanjem sa SPAS-om, već počela da igra belim figurama na izborima koji su najavljeni za iduću godinu, a koliko vidimo u javnosti, mi ne vidimo kako je opozicija kako da na taj jedan potez, kako je namerila da na to odgovori“, rekao je Bazdulj, dodajući da ne izgleda sve jako optimistično za pristalice opozicije.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar