Foto: Nova S

Predsednik Srbije u ponedeljak je rekao da će da pobedi mafiju, i da to garantuje. Novinari pitaju kad? Inače, ovo nije bilo prvo obećanje Aleksandra Vučića da će se obračunati sa kriminalnim strukturama. Nepoznanica je ko su te organizacije, koje naša vlast smatra podzemljem, odnosno, protiv koga Vučić već godinama ratuje. O tome su u emsiji "Među nama" govorili Stevan Dojčinović iz KRIK-a i Jovo Bakić, sociolog.

Voditeljka je upitala Bakića, pošto je predsednik Srbije rat objavio preko društvenih mreža, kako on vidi društvene mreže kao mesto za najavu rata.

„Mesto kavko je, je manje bitno. Važno je što je to njegova četvrta najava od 2012. On otprilike na svake dve godine najavi rat protiv mafije. U stvari, on bi morao sam sebe da zatvori, svog brata, Sinišu Malog, Gorana Vesića i sve idiote koji su rušili“, rekao je Bakić na početku emisije i dodao:

„Samo mafija ruši bagerima noću, a onda te bagere država ne može da otkrije danju“.

Na pitanje, da li je od 2013. godine uhapšen neko važan ili bitan, Dojčinović je rekao da se ozbiljniji rat protiv mafije vodio posle ubistva Aleksandra Stankvića, a da je onda usledio pakt sa kriminalom.

„Imali smo dve kriminalne grupe koje su se ubijale, država se obračunavala sa škaljarskim klanom. Većina hapšenja je bila iz te grupe“, rekao je Dojčinović.

O čemu su još govorili govorili gosti u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Komentari

Svi komentari (1)