Andjelka Prpic Medju nama
Anđelka Prpić gošća emisije Među nama Foto:Ivan Dinić/Nova S

Glumica Anđelka Prpić i doktor Ranko Rajović gosti su današnje emisije "Među nama", a govorili su na temu koja je poslednjih godina glavni problem većine roditelja - vreme koje deca provode na internetu.

Vest da je Kina zakonom ograničila vreme koje mlađi od 18 godina provode igrajući video igrice na 3 sata nedeljno je aktuelizovala temu koja već dugi niz godina roditeljima zadaje glavobolju.

Na pitanje da li uskoro ovakav zakon može da se očekuje i u našoj zemlji i koliko bi to bilo od pomoći roditeljima, pričao je profesor Rajović.

„Mora da bude. Bilo je pitanje ko će prvi da krene u ovu kontrolu. Roditelji znaju da je to štetno. Mi sve više pričamo o tom problemu, imamo i poslednice kod dece jer nemaju koncentraciju, ne mogu da uče. Neka deca provode čak i pet sati dnevno na telefonu, a roditelji imaju ozbiljne probleme. Telefon je kao droga. Mobilni, a posebno video igrice aktiviraju dopamisko – endorfinske receptore“, kaže Ranko.

S druge strane, Anđelka Prpić koja je i majka govorila je iz svoje perspektive.

„Ovde se ne traži krivac, već rešenje. Zapravo mi sad rešavamo posledicu, a trebalo bi da se bavimo predupređivanjem i to je kod nas uvek problem u zemljama koje su siromašne“, rekla je Anđelka.

Kompletnu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Podcast Dobar loš zao i gost Aleksandar Jovanović Ćuta

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)