Anđelković u Među nama: Zahtevi Amerike u vezi sa Kosovom

Emisije 25. feb. 202120:05
Podeli:
Foto: NOVA S

"Očekujem da će Beogradu stići neformalan zahtev u vezi sa Kosovom, koji će prvenstveno biti usaglašeno mišljenje Vašingtona i Berlina" izjavio je politički analitičar Dragomir Anđelković povodom najava da bi sa Zapada mogli da stignu novi zahtevi da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

„Amerika ima jasan stav o Kosovu i njegovom statusu i može na taj način da šalje određene zahteve Beogradu. Evropska unija to, međutim, ne može da uradi, jer još uvek ima pet članica koje nisu priznale nezavisnost Kosova, pa takav zahtev pre može Berlin da nam pošalje“ objasnio je on gostujući u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

Težina tih zahteva je, prema njegovim rečima, u onome koliko su Sjedinjene Američke Države spremne da se založe za taj predlog.

„To bi trebalo da bude zaista jak pritisak da bi neko rukovodstvo u Beogradu to prihvatilo, posebno što je većinsko javno mnjenje protiv priznanja Kosova“ naveo je on.

Anđelković, ipak, ne očekuje tako jake pritiske Vašingtona na Beograd jer, kako navodi, Amerikanci ne žele na taj način dalje da guraju Srbiju u zagrljaj Rusije i Kine.

 

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar