Đorđević: PKB je daleko od svemirskog broda, šta će biti posle 1. novembra

Emisije 28. jul. 202107:52 > 14:10
Podeli:
Milisav Đorđević, Printscreen/Nova S
Milisav Đorđević, Printscreen/Nova S

Biviši predsednik Samostalnog sindikata Al dahre, Milisav Đorđević, ističe da je skriveni cilj dešavanja u PKB da se smanji stočarska proizvodnja i upozorava da posle 1. novembra ističe krovni ugovor, pa ova kompanija više neće imati obavezu da se bavi delatnošću.

Neuhranjene krave, zatvorene firme, minimalne plate, ovo su slike i priče kojima svedočimo o kompaniji Al dahra koja je pre 3 godine kupila PKB, sa druge strane ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, tvrdi suprotno i kaže da je kompanija kao svemirski brod.

Bivši predsednik Samostalnog sindikata Al dahre, Milisav Đorđević, kaže da je Al dahra veoma daleko od svemirskog broda.

„Nedimović bi trebao da se bavi pitanjem koje mu je i postavljeno, a to je kakva je budućnost stočarske proizvodnje u Al dahri. Zašto ova komapnija gasi farme stočarske proizvodnje i zašto ministar ne stimuliše proizvodnju mleka i pitanje za njega je kakva je budućnost uopšte stočarstva u Srbiji“, kaže Đorđević u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S.

Đorođević je upitao koliko je bilo muznih krava kada je Branislav Nedimović postao ministar poljoprivrede i koliko ih je danas.

Bivši predsednik ovog sindikata je upitao i zašto najveći proizvođači mleka danas, kako kaže, zatvaraju farme.

„Zašto je Almeks zatvorio najbolju farmu koju je imao i najmoderniju, to je pitanje svih pitanja“, naveo je sagovornik TV Nova S.

Govoreći o ulaganju Al dahre, Đorđević je istakao da je ta kompanija ugovorom bila dužna da određena sredstva uloži u PKB.

On navodi da je Al dahra uložila mnogo u biljnu proizvodnju i da to niko ne spori, ali da je pitanje da li će ova kompanija nastaviti da se bavi proizvodnjom mleka i stočarstvom u budućnosti.

„Ugovorom su obavezeni samo tri godine da se bave delatnošću i proizvode istu količinu mleka. Muznih krava je bilo oko 9.000, danas ih je ispod 7.000, ugasene dve farme – Dunavac i Padinska skela“, rekao je Đorđević.

Dodao je i da je kompanija Al dahra odustala u februaru od projekta izgradnje nove farme.

On ističe da je skriveni cilj da se smanji stočarska proizvodnja jer je, kako kaže, nerentabilna i dodaje da 1. novembra ističe krovni ugovor, pa samim tim novi poslodavac posle tog datuma nema nikakvu obavezu da se bavi delatnošću.

Upitan o snimcima iscrpljene i neuhranjene stoke, Đorđević kaže da te rkave nisu gladne i neuhranjene, već da se tu radi o iscrpljivanju krava zbog muže.

„Ovde imate iscrpvljivanje stoke, zato dolazi do takvog stanja, ima tamo hrane, samo ta stoka nije u stanju da jede“, izjavio je Đorđević.

Bonus video – Voz budućnosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar