Aktivista u Loznici: Bruka je što su otkazali sednicu o Rio Tintu

Emisije 29. nov. 202108:04
Podeli:
Foto: Printscreen; Zlatko Kokanović

Odbornici Skupštine grada Loznice danas je trebalo da raspravljaju o inicijativi građana da se iz Prostornog plana tog grada izuzme Prostorni plan posebne namene rudnika Jadarita, ali je, sudeći po poslednjim informacijama, sednica bez obrazloženja otkazana. Zlatko Kokanović iz udruženja "Ne damo Jadar" naveo je u jutarnjem programu "Probudi se" da su u kasnim večernjim satima predstavnici inicijative pozvani i rečeno im je da se sednica odlaže.

„Predstavnik inicijative zahtevao je da nam pošalju mejl ili dokument u pisanoj formi, a oni su rekli da to ne mogu da urade. Svi opozicioni odbornici su na isti način obavešteni, dok imamo saznanje od dosta SNS odbornika da nisu dobili nikakvo obaveštenje da se sednica odlaže“, rekao je Kokanović.

On je naveo da će to udruženje raditi po planu koji je najavljen i da će u devet sati biti održan protest u Loznici, te da ne znaju da li će biti sednice. Upitan kako komentariše to što je sednica otkazana u kasnim večernjim satima, Kokanović je naveo:

„To je bruka od jedne gradske vlasti, jednog gradonačelnika, predsednice Skupštine i danas ćemo tražiti da se oni izjasne pred ovim narodom koji bude došao zbog čega su otkazali sednicu“, naveo je Kokanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar