„Ako vam smeta u kakvoj državi živite onda može malo da se vikne, zatrubi…“

Emisije 17. sep. 202122:44
Podeli:
Zoran Kesić, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Zoran Kesić Foto: Nova S

Dijalog vlasti i opozicije je samo fikcija. Možda bi opozicija mogla da nađe druge vidove prisiljavanja vlasti, a to su građanska neposlušnost, to je ulica, to je širenje glasa među narodom od kuće do kuće, od mesta do mesta, širenje svesti u kakvoj državi živimo i kako je zarobljena ne samo ona nego i institucije od jednog čoveka, rekao je u emisiji "Među nama" Zoran Kesić, autor i voditelj emisije "24 minuta" koja se, nakon letnje pauze, sutra u 21.30 minuta vraća na TV "Nova S".

„Pa ako vam to ne smeta onda ništa, a ako vam smeta onda može malo i da se vikne, i da se zatrubi i da se pisne u tu pištaljkicu koju čuvamo već 20 godina“, istakao je Kesić.

Upitan da li nakon današnjih razgovora sa evroparlamentarcima postoji volja kod vlasti da se nešto dogovori, Kesić je rekao da nakon što je razgovore napustio  deo opozicije, to sada može da postane monolog vladajuće stranke sa evroparlamentarcima.

„Mislim da bi se dobro tu razumeli. Evroparlamentarci nemaju neku odlučnost i spremnost da tu nešto menjaju, oni prosto i po službenoj dužnosti moraju da budu tu, da se upiše u radnoj listi da su bili na razgovorima. Mislim da opozicija može slobodno da digne ruke od dijaloga, jer sa kim da vode dijalog, sa čovekom kome je posao da ometa, koji dolazi na emisije RTS-a da ometa i preklapa sagovornika iz opozicije“, upitao je Kesić.

Prema njegovom mišljenju to je samo fikcija dijaloga.

„Možda bi opozicija mogla da nađe druge vidove prisiljavanja vlasti“, rekao je on, a na pitanje voditelja na koje konkretno misli Kesić je odgovorio:

„To su građanska neposlušnost, to je ulica, to je širenje glasa među narodom od kuće do kuće, od mesta do mesta, od zaseoka do zaseoka, od stana do stana, od šupe do šupe, širenje svesti u kakvoj državi mi živimo i kako je zarobljena država i sve institucije od jednog čoveka“, predložio je Kesić.

Komentarišući televizijske debate predstavnika vlasti i opozicije, voditelj „24 minuta“  je rekao da postoji ta Akademija mladih lidera SNS i da je sigurno jedan predmet „Kako nadjačati i nadglasati sagovornika, neprijatelja koji isto nešto hoće da kaže, a ti mu ne daš“.

„To su neke odbrambene, ali i napadačke taktike. Znači, biti što glasniji, ponavljati što više pripremljene fraze, bacakati se sa brojkama koje gledalac ne može da proveri i ‘tucati’ građane u zdrav mozak o lopovluku i krađi, a koje pritom nisu potkrepljene nijednim sudskim procesom. Nekada su to radili radikali u vreme Miloševića, sada naprednjaci u njihovo vreme. Mi sve to znamo i sve je to jedna maska dijaloga koga nema“, zaključio je Kesić.

Upitan šta gledaoci mogu da očekuju u novoj sezoni emisije „24 minuta“, Kesić je rekao da su gomila stvari koje obrađuju potpuno iste kao prošle i one tamo sezone.

„Iste fraze, iste floskule, isti spinovi, osećam se kao da nisam bio na raspustu, samo se nastavlja ta neprekidna linija presipanje šupljeg u prazno“, rekao je Kesić.

O čemu je još govorio Zoran Kesić u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

BONUS VIDEO: Veče sa Ivanom Ivanovićem, početak 13. sezone

Komentari

Vaš komentar