Mateja Agatonović Foto: Nova S

Traktori su sa ulica od sinoć ponovo na njivama jer su poljoprivrednici prekinuli proteste, većina njih zadovoljna dobijenim na pregovima sa vladom. Sa druge strane, svakodnevna poskupljenja tanje i onako prazne novčanike pa je pitanje čemu da se građani nadaju. Gost emisije "Među nama" tim povodom je novinar Novog magazina Mateja Agatonović.

Upitan mogu li poljoprivrednici biti zadovoljni onim što su postigli u dogovoru sa vladom jer već danas ima i onih koji kažu da su prevareni, Agatonović smatra da će uvek biti onih koji su nezadovoljni.

„Osnovni problem je što mi kada pričamo o poljoprivrednicima, mi to gledamo kao jedno jedinstveno telo, a u stvari stočari su tražili jedno, proizvođači uljarica drugo, a oni koji proizvode žito treće“, objasnio je on.

Agatonović je podsetio da mi već godinama nemamo proteste voćara i proizvođača malina, a oni su ranije prvi bili ispred Vlade Srbije.

Oni su trenutno zadovoljni cenama ali to je do cena na svetskom tržištu, navodi on.

Sada protestuju poljoprivrednici koji mnogo više zavise od cene goriva, cene đubriva koja su na nivo Evrope vrtoglavo skočile, dodao je Agatonović.

Pogledajte celokupno gostovanje Mateje Agatonovića u emisiji „Među nama“:

 

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)