Podeli:
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Prihvatni centar Letenka na Fruškoj Gori prilagođen je za karantin i namenjen za smeštaj srpskih državljana koji dolaze van granica Srbije, kako bi tu proveli propisani karantinski period.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru Letenka, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

“Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi račna o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Centar je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom učinila velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv korona virusa.

U “Letenki” je obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija, stoji u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram