Hrono majonez
Hrono majonez; Foto: Hrono kuhinja

Uz svu svoju kaloričnost, a s obzirom na nedostatak kretanja koji nas sad sve muči, pravi majonez ne bi trebalo da bude deo vaše svakodnevne ishrane.

U potrazi za zdravijom alternativom ovog omiljenog namaza, naišli smo na jedan zdraviji pandan i to na sajtu Hrono kuhinja, gde svakog dana možete naći raznovrsne hrono recepte.

Sastojci:

1 šolja indijskog oraha
par običnih oraha
sok od ½ limuna
3 kašike maslinovog ulja (ili više ako procenite da je pregusto)
¼ šolje vode
kašičica senfa
kašičica kurkume
mirođija
so i biber po ukusu

Priprema:

Indijske orahe potopite u vodu na nekoliko sati. Ili i kraće ali onda neka voda bude vruća. Stavite u blender oceđene indijske orahe. Dodajte sok od limuna, ulje, senf, vodu, kurkumu i mirođiju. Sve izblednirajte. Ako hoćete original izgled majoneza, izbegnite mirođiju, mada ona daje sjajnu aromu. Probajte i dodajte po ukusu soli i bibera ili možda još soka od limuna. Može i vrlo malo belog luka. Svakako prvo probajte, pa dodajte razne začine koje volite.