Toblerone
Toblerone; Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Toblerone ima ukus fine švajcarske čokolade i karamel lešnika, a za neke od nas i onaj specifičan šmek putovanja i novih iskustava. Možda nikad nećete uspeti potpuno da ga iskopirate u domaćoj verziji, ali vredi probati.

Po internetu se deli recept za slatkiš koji će mnogima izazvati osmeh i samo lepa sećanja, a u kojem će uživati cela porodica.

Sastojci:

150 g maslaca

200 g crne čokolade

2 kašike meda

200 g šećera

1 dl mleka

100 g seckanih lešnika

100 g seckanih badema

150 g mlevenog keksa

Za glazuru: 100 g crne čokolade i 3 kašike ulja

Pročitajte još:

Priprema:

Polako rastopite i umešajte maslac, čokoladu, šećer, med i mleko, tako da dobijete ujednačenu smesu. U nju dodajte ostale sastojke – orahe, lešnike, bademe i keks – umešajte i stavite u trouglasti kalup za kolače. Stavite u zamrzivač da se stegne, a u međuvremenu pripremite čokoladnu glazuru.

Izvadite kolač iz kalupa i premažite ga, sačekajte da se glazura stegne i ostavite da se ohladi još malo. Seći u trouglastim kriškama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar