Krofne
Foto: Jacek Nowak / Alamy / Alamy / Profimedia

U slučaju da ste napravili ogromne zalihe brašna i sad ne znate šta ćete s njim, ili vam se jednostvano jede neki slatkiš koji će vas vratiti u detinjstvo i neka mirnija vremena, brzinske krofnice su idealan izbor.

Recept je izvorno objavljen na sajtu Coolinarika, a autorka koja ga je dobila od drugarice kaže da je upravo formulacija „najbrže krofne“ ono što ju je kupilo na prvu loptu.

Sastojci:

1kg brašna

3 čaše jogurta

1 čaša šećera

1 čaša ulja

3 jaja

1 prašak za pecivo

Priprema:

Umesiti dobro sve navedene sastojke. Mesiti sve dok ne počne testo da se odvaja od ruke. S obzirom na to da nije potrebno čekati da testo naraste, odmah razvući i čašom vaditi krofnice. Ukoliko želite „šuplje“ krofne, testo razvući što tanje i vaditi krofne. Ukoliko, pak, želite „pune“ krofne, ostaviti malo deblje testo. Pržiti ih vrelom ulju i tople uvaljati u prah šećer. Po želji ih jesti uz džem ili krem, a odlične su i bez ičega!