Podeli
Džejmi Oliver
Foto: Ian West / PA Images / Profimedia

Omlet je odličan izvor proteina, a recept Džejmija Olivera garantuje savršen obrok.

Omlet je brzopotezno jelo od jaja koje se priprema s puterom na tiganju, a po želji se puni sirom, šunkom ili povrćem.

Najvažnija stvar za savršen omlet je da ga pripremate u tiganju s neprianjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unapred pripremljene kako jelo ne bi zagorelo, piše Pun kufer.

Sastojci za omlet:

3 jaja

so i biber

komadić putera

Pročitajte još:

malo ulja

dodaci po želji

Priprema:

Izmešajte dobro žicom za mućenje jaja, tako da nestanu svi tragovi belanca. Posolite i pobiberite.

Na umerenoj temperaturi rastopite parče putera s uljem. Sačekajte s ulivanjem jaja dok se puter sasvim ne istopi, a tiganj postane vruć.

Sipajte jaja u tiganj. Prvih dvadeset sekundi mešajte jaja drvenom varjačom, kao što biste to radili da je pred vama kajgana.

Kada primetite da jaja počinju da se zgušnjavaju, odnosno iz tečnog počnu da prelaze u čvrsto stanje, proverite da li prekrivaju celo dno tiganja.

Preko cele površine omleta ravnomerno dodajte narendani sir, komadiće slanine, polovine čeri paradajza ili bilo koju drugu vrstu dodataka.

Drvenom špatulom olabavite ivicu polovine omleta i prebacite je preko ostatka. Prebacite polukrug omleta na tanjir i poslužite toplo. Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar