Podeli
Foto:printscreen/youtube/Natašine Slastice

Vikend je vreme da častimo sebe - zato je ovaj kinder bueno kolač, koji se priprema bez pečenja, savršena poslastica za dane odmora.

Ovaj recept od kojeg polazi voda na usta pronašli smo na blogu “Natašine slastice”.

Autorka Nataša Pralica ima puno recepata za poslastice koje će obožavati svi ljubitelji dobrog deserta.

Kolač je oduševio njenu porodicu, kako sama kaže, a posebno krem koji je čokoladno božanstven.

Sastojci

Podloga:

300 grama petit keksa
250 graama tamnog eurokrema

Krem:

500 ml mleka

1.5 pudinga od vanile

3 kašike šećera

250 gr mascarpone sira

2 vanilin šećera

300 ml krem šlaga

100 gr prženih i mlevenih lešnika

mleko za umakanje keksa

Preliv:

200 gr čokolade za kuvanje
200 ml krem šlaga

Priprema:

Prvo napravite krem, kako bi stigao da se ohladi. U posudu dodajte puding i šećer, pomešajte s malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva. Kada mleko proključa sipajte pripremljene sastojke i stavite da se kuva dalje sve zajedno. Nakon što je puding skuvan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi.

Pročitajte još:

Za to vreme na tacnu postavite okruglu posudu razmera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u pleh ako nemate okruglu posudu. Umačite keks u mleko i slažite na tacnu. Eurokrem otopite u mikrotalasnoj i rasporedite preko keksa. Nastavite sa umakanjem preostalij keksa u mleko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider.

Ohlađeni puding umutite miskerom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer i sjedinite. Posebno umutite krem šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s mućenjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude. Šlag dodajte u puding i lagano i kratko mešajte špatulom. Dodajte lešnike i nastavite sa mešanjem dok se sastojci ne sjedine. Krem rasporedite preko keksa u plehu. Kolač stavite u frižider dok pripremate preliv.

Za preliv krem šlag zagrejte na srednjoj temperaturi do vrenja. Prelijte preko naseckane čokolade za kuvanje. Mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim je ohladite i prelijte po kolaču.

Kolač ostavite u frižideru (ako možete preko noći) da keks omekša, a ostali sastojci se stegnu.

Prijatno!

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar