Foto: Shutterstock

Ako volite njoke u kombinaciji sa sirom, svideće vam se i recept za zapečene njoke s mocarelom i ljutkastim kobasicama ćorizo. Ćorizo je svinjska kobasica koja dolazi iz Španije, tačnije iz Katalonije

Umesto kobasica možete staviti i dimljenu papriku, ako želite da izbegnete meso.

Priprema ovog jednostavnog, a zaista ukusnog jela koje se topi u ustima traje desetak minuta, a samo kuvanje oko 25 minuta. Jedna porcija zapečenih njoka s mocarelom i kobasicama sadrži oko 318 kalorija.

Sastojci (za šest osoba):

– 1 kašika maslinovog ulja

– 1 luk, sitno naseckan

– 2 čena belog luka, zdrobljena

– 120 g kobasice ćorizo, iseckana na kolutiće

– 800 grama naseckanog paradajza iz konzerve

– 1 kašičica caster šećera (ili šećera u prahu)

– 600 g njoka

– 125 g mocarele, isečene na komadiće

– malo bosiljka, naseckanog

– zelena salata

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Propržite luk i beli luk osam do deset minuta dok ne omekšaju. Dodajte kobasice i pržite još pet minuta, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte još:

Dodajte paradajz i šećer, pa promešajte. Pustite da provri, zatim dodajte njoke i kuvajte osam minuta uz često mešanje, dok ne omekša. Zagrejte rernu na oko 260 stepeni.

Umešajte tri četvrtine mocarele i većinu bosiljka. Smesu podelite u šest keramičkih posudica otpornih na toplotu ili stavite u jedan veliki sud za pečenje. Na vrh dodajte preostalu mocarelu i pecite u rerni oko tri minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i poprimi zlatnu boju.

Na gotovo jelo pospite preostali bosiljak i servirajte uz zelenu salatu.

Savet plus: Ako želite da napravite verziju ovog jela bez mesa, umesto kobasica možete dodati malo dimljene paprike koja će dati sličan ukus kao kobasice. Takođe, kobasice možete pripremiti posebno tako da ih pečete dok ne postanu lagano hrskave, i tako ih svako po želji može dodati svojoj porciji.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar