Podeli
Foto: Shutterstock

Italijani u paste često umesto običnog mesa stavljaju kobasice.

Za brzinski ručak ili večeru trebaće vam sveže kobasice, koje ćete izvući iz omota i propržiti na sitno seckanom luku i šargarepi. Sos poslužite sa testeninom i rendanim sirom, a dobrodošli su i začini poput origana, bosiljka ili peršuna, piše Pun kufer.

Sastojci:

300 g svežih kobasica

1 dl vina

maslinovo ulje

1 glavica luka

1 šargarepa

1 čen belog luka

250 ml paradajz sosa

majčina dušica

peršun

parmezan ili sir feta

Priprema:

Luk i šargarepu oljuštite što sitnije naseckajte. Oljuštite i iseckajte beli luk. Kobasicu izvadite iz omota i izmrvite na komadiće.

Stavite testeninu da se kuva.

Propržite luk i beli luk na maslinovom ulju pa dodajte šargaerpu i kobasicu i ulijte vino. Kad vino ispari dodajte dve kašike vode od kuvanja testenine i pasirani paradajz pa kuvajte dok se ne zgusne.

Procedite testeninu i umešajte u sos. Pospite parmezanom i začinima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar