Foto: Shutterstock

Kao giros ili suvlaki, keftedes je jelo od mesa sa šmekom grčke tradicije. Na prvi pogled jako liči na obične ćufte, ali uz nekoliko dodatnih sastojaka i začina dobiće egzotičan ukus dostojan svečanog ručka.

Keftedes – grčke ćuftice prave se u raznim varijantama, u zavisnosti od regiona, a mi vam predstavljamo recept za onu s krompirom i junećim mesom.

Sastojci

1 kg krompira

500 g junećeg mlevenog mesa

4 kriške hleba

1 jaje

1 veza peršuna sitno seckanog

malo cimeta, bibera, origana, sveže nane, so

ulje za prženje

Priprema

Oljušteni krompir izrendati i iscediti. Hleb potopiti u mleko ili vodu, a onda iscediti. U krompir dodati mleveno meso i hleb, začine i jaje. Lepo umešati da se dobije kompaktna smesa, ako je potrebno dodati malo prezla.

Vaditi komadiće, oblikovati ćuftice i pržiti ih na vrelom ulju da lepo porumene sa svih strana. Vaditi ih na salvetu da se iscedi višak ulja i servirati uz svež paradajz ili neku mediteransku salatu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar