recept za domaće napolitanke
Foto: Cseh Ioan / Alamy / Alamy / Profimedia

Oduvek volite napolitanke, ali niste ni pomislili da možete i sami da ih napravite? Nakon što isprobate recept za oblande sa kremastim filom, verovatno više nećete ni pomisliti na one kupovne.

Sastojci:

4 lista oblandi

Za fil:

250 g putera

200 g šećera

12 kašika vode

250 g mlevenih oraha

250 g mlevenog integralnog keksa

100 g čokolade za kuvanje

Pročitajte još:

Priprema:

U šerpu stavite puter, šećer i vodu, pa mešajte na umerenoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim u smesu dodajte orahe, keks i čokoladu i ponovo sve mešajte dok ne dobijete glatki krem.

Pustite da se kratko ohladi, pa podelite krem na tri jednaka dela. Mažite na gornju stranu oblande i tako nastavite dok ne utrošite i fil i oblande. Na kraju oblande umotajte u masni papir, pa na njih stavite pleh kako bi se što bolje stegle.

Ostavite na hladnom, a po želji, nakon što se kolač stegne, poslednju oblandu možete premazati čokoladnom glazurom.

Ako želite da pojačate ukus krema, nakon što ga skuvate, dodajte malo soka od sveže pomorandže ili nekoliko kapi ruma.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar