Podeli
burito
Foto: beats / Alamy / Alamy / Profimedia

Tortilje danas možete da kupite u gotovo svakoj radnji, a nadev možete da kreirate po svom ukusu. Ipak, zna se šta ide u "klasičan" meksički burito.

Burito je tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje od pšeničnog brašna sa prilogom. U Meksiku su glavni prilozi meso i pasulj, ponekad i jedini, a na sajtu BonApeti našli smo recept za malo bogatiju varijantu. Obratite pažnju na spoj začina koji će vašim buritosima obezbediti pravu eksploziju ukusa.

Sastojci

250 g mlevenog mesa (teleće)

1/2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

kašika ulja

1 paradajz (veći, oljušten i isečen na kockice)

3 tortilje

4 supene kašike kukuruza šećerca (kuvan ili iz konzerve)

4 supene kašike crvenog pasulja (iz konzerve)

4-5 kašika rendanog kačkavalja

kašičica suvog origana

kašičica kumina

kašičica aleve paprike

1/4 kašičice bibera

1/2 kašičice soli

supena kašika kisele pavlake

malo korijandera ili peršuna (za ukras)

Pročitajte još:

Priprema

Ugrejte ulje u tiganju pa kratko propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte mleveno meso, mešajte da se lepo sve proprži. Usput dodajte origano, kumin, biber, alevu papriku i so. Lepo umešajte, pa dodajte i paradajz, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta dok mleveno meso ne bude gotovo.

Izrendajte kačkavalj. Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri.

Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po kašiku kačkavalja, pa preko nadev sa mlevenim mesom. Uvijte tortilje, a pre serviranja ih namažite sa malo kisele pavlake i pospite korijanderom ili peršunom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar