Foto: Shutterstock

Krompir pečen u rerni uvek dobro dođe jer je tako ukusan i lako se sprema. Može da bude odlična večera ili prilog uz ručak. Glumica Emili Blant sprema ga tako dobro da je taj njen recept srušio internet stranicu na kojoj je objavljen.

Čuvena kuvarica i TV lice Ina Garten, kao i mnogi drugi, tokom pandemije nije mogla da snima emisije, pa je specijalitete delila na društvenim mrežama. Nedavno je objavila i porodični recept glumice Emili Blant, i to baš za pečeni krompir. Naizgled običan, taj recept je doslovno srušio Ininu zvaničnu internet stranu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ina Garten (@inagarten) on


Emili je taj recept sa Inom podelila u njenoj emisiji još 2018, ali kuvaricu je on toliko očarao da ga je uvrstila u svoj kuvar ‘Modern Comfort Food’.

Za ovaj recept potrebna su samo četiri sastojka: krompir, biljno ulje, so i seckani peršun. Rernu prvo zagrejte na 220 stepeni. Krompir skuvajte i ocedite, vratite u prazan lonac i dobro protresite. Delove koji se nisu izmrvili možete ručno usitniti viljuškom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ♡ (@adoreblunt) on

Ovaj recept je u Emilinoj porodici generacijama, a ona ga je osvežila jednom sitnicom – tako protresen krompir ona ostavlja 15-ak minuta da se prosuši na sobnoj temperaturi.

Pročitajte još:

„Tako se iz krompira izvuče sva vlaga, pa će korica biti hrskava“, otkrila je ona.
Nauljeni pleh pre pečenja stavite u rernu pet do sedam minuta sve dok ulje ne proključa. Potom krompir pažljivo ubacite u pleh i promešajte kako bi se svaki komadić natopio uljem. Pecite 45 minuta do sat vremena. Krompir povremeno okrećite kako bi bio hrskav sa svih strana spolja, a iznutra nežan i kremast. Nakon što ga izvadite iz rerne, ostavite ga da se prohladi, te ga začinite s malo soli i nekoliko kašičica naseckanog peršuna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare