pileća ragu supa
Foto: Olesya Semenov / Alamy / Alamy / Profimedia

Pileću ragu supu možete jesti kao supu, ali toliko je bogata da opušteno može da prođe i kao glavno jelo.

Sastojci:

200 g piletine

50 g graška

100 g karfiola

50 g šampinjona

muskatni oraščić

so, biber

100 g korenastog povrća (šargarepa, celer)

40 g maslaca

20 g brašna

1 žumance

2 kašike kisele pavlake

limunov sok

1 kokošja kocka

peršunov list

Priprema:

Piletinu i korenasto povrće narežite na manje kocke.

Pročitajte još:

Na zagrejanom maslacu lagano prepecite piletinu, a zatim pripremljeno povrće. Nakon toga dodajte karfiol i grašak.

Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom. Dodajte kokošju kocku i ostavite da se lagano kuva.

Posebno na malo maslaca prodinstajte na listiće narezane šampinjone, malo ih posolite i umešajte u supu.

Sve pobiberite i dodajte naribani muskatni oraščić, a sasvim na kraju umešajte žumance razmućeno u kiseloj pavlaci i naseckani peršun.

Po želji dodajte malo limunovog soka.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar