dijetalna pica
Foto: Renaud Philippe / Panthermedia / Profimedia

Pica s korom od povrća zdravija je opcija, s malo ugljenih hidrata, a ukusom će oduševiti sve ukućane.

Za ručak ili večeru, kao slasni zalogaj uz film ili druženje s prijateljima, pica je, bez sumnje, idealno jelo. Vegetarijanska, s mesom i povrćem, s pečurkama ili ananasom – samo treba izabrati. Ipak, osim raznih dodataka, njena podloga, odnosno korica na koju svi dodaci i idu, ne mora da bude napravljena samo od brašna, jaja i vode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthy Pumpkin (@healthy.pumpkin) on


Tu je i malo drugačiji način pripreme podloge za picu – hrskava i slasna, može da bude i od tikvica, sira, jaja i veoma malo brašna. Tako može da bude sjajna opcija za sve one koji drže dijetu s malo ugljenih hidrata. Što se dodataka tiče, pusti mašti na volju i uživaj.

Sastojci:

300 g rendanih tikvica, oceđenih i suvih

2 jajeta

30 g brašna

1,5 kašičica soli

25 g rendanog parmezana

60 ml paradajz-sosa

120 g mocarele

50 g sira čedar

masline, feferoni, pečurke i ostali dodaci po želji

1 kašičica origana

svež bosiljak

Pročitajte još:

Priprema:

Zagrej rernu na 230 stepeni. U velikoj činiji dobro pomešaj tikvice, jaja, brašno i so. Dodaj parmezan i mocarelu i mešaj dok se lepo ne sjedini. Dobijeno testo rasporedi u okrugli ili pravougaoni kalup za picu. Peci 13 do 16 minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadi koru iz rerne i smanji temperaturu na 200 stepeni. Premaži koru sosom od paradajza, pa dodaj sir i ostale dodatke po želji. Pospi origanom. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. Posluži toplo uz svež bosiljak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar