Podeli
Foto: Sea Wave / Alamy / Alamy / Profimedia

Znamo da mrzite da perete sudove. Ima li šta bolje od jela koje se sprema samo u jednoj posudi? Baš takva je ukusna meksička pasta - iz jednog tiganja.

Ova pasta je bogata povrćem i proteinima, sprema se za pola sata i pre svega ima sjajan ukus. Ako ste ljubitelji meksičke hrane, ovaj recept će vam se posebno dopasti, ali je odličan i za one kojima se smučila klasična pasta sa sirom ili bolonjeze.

Pročitajte još:

Tu su svi najbolji ukusi Meksika uz svima omiljeni vid testa – pastu. Međutim, ukoliko naš organizam ne podnosi gluten, ovo jelo će biti jednako ukusno i sa bezglutenskom pastom. Ako ste vegeterijanac, umesto mesa samo dodajte više pasulja.

Pikantnu salsu potrebnu za ovaj recept možete da kupite, ali i da napravite sami – tako što skuvate paprike i čili papričice, zatim ih sameljete uz dodatak korijandera, soli i luka.

View this post on Instagram

Its #CincodeMayo and #tacotuesday so dinner menu today is some Taco Pasta. This is another delicious one-pot fusion meal made using Italian pasta and Mexican flavors. Its nutritious (has beans and veggies), delicious and kiddo approved recipe thats perfect for weeknights!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I'm dreaming of some #margaritas too but lets see how that goes 😃 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Recipe link – https://shwetainthekitchen.com/instant-pot-taco-pasta/⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #shwetainthekitchen #tacopasta #mexicanpasta #cincodemayorecipes #mexicanrecipes #mexicanfood #texmex #texmexfood #tacos #pasta #healthy #glutenfreerecipe #veganpasta #vegetarianfood #plantbased ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #instantpotrecipes #instantpot @instantpotofficial #dinner #eeeeeats #nomnom #f52grams #indianfoodbloggers #foodporn #foodgasm #foodphotography #mumbaifoodie #stayhome

A post shared by Shweta Arora (@shwetainthekitchen) on

Sastojci

Dve kašičice maslinovog ulja

500 grama mlevene junetine

Jedna iseckana crvena paprika

Jedan iseckani crni luk

Tri čena belog luka

Konzerva crnog pasulja

120 grama kukuruza

Dve šolje salse

500 ml kuvanog paradajza

Jedna šolja goveđe supe

300 grama makarona

Ljute papričice za ukrašavanje

Priprema

Zagrejte dve kašičice maslinovog ulja u dubljem tiganju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije lepu, braon boju. Zatim meso na kratko prespite u drugu posudu, a u tiganj dodajte crni luk i crvenu papriku, pa dinstajte oko 4 minuta, dok ne omekšaju. Vratite meso u tiganj, pa mu dodajte sve ostale sastojke: pastu, crni pasulj, kukuruz, salsu, kuvani paradajz i goveđu supu. Sve promešajte da se sjedini, pa sačekajte da provri. Kada dođe do ključanja, smanjite temperaturu, pa krčkajte jelo još oko 10 minuta. Gotovo jelo ukrasite ljutim papričicama po želji.

Prijatno!

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar