Podeli
Foto: Promo

Zamislite kako se prepuštate omiljenim delikatesima bez razmišljanja o njihovom sastavu i poreklu. Zamislite kako s puno poverenja ukusne zalogaje delite sa onima koji su vam najdraži. Zamislite kako sedite za trpezom uz koju vam sva čula uživaju. Zamislite…

Oni koji su probali Kosmajska suhomesnate proizvode ne moraju ništa da zamišljaju, oni uveliko uživaju u ovoj dobroj priči, koja će postati i vaša, nakon samo jednog zalogaja.

U čemu je tajna?

U najkvalitetnijem svinjskom i goveđem mesu? U tradicionalnim receptima? Ili u ljubavi koja je glavni pokretač Kosmajska delikatesne porodične radionice? Nema tajne, reći će vam oni koji stoje iza proizvoda koji već duže od deset godina dominiraju trpezama pravih gurmana. Reći će vam da je njihov uspeh rezultat rada i posvećenosti, a ne tajne.

Da tajne nema uveriće se svako ko poseti delikatesnu radionicu, smeštenu na Kosmaju. Okolo šuma, zelenilo, čist vazduh. Unutra mirišu meso, beli luk, biber i prirodni biljni začini. A dim? Ne oseća se, kao što ne dominira ni u samim proizvodima, zahvaljujući vodenim filterima koji uklanjanju čađ i katran iz svih delikatesa koji se dime suvom bukovinom.

I ne samo što nema tih štetnih sastojaka, već nema ni veštačkih aroma, pojačivača ukusa, industrijskih boja. Nema ni glutena, zbog čega su ovi proizvodi posebno pogodni za osobe koje nisu tolerantne na ovaj sastojak, tako čest u mnogim prehrambenim namirnicama.

Kosmajska proizvodi su popularni i zato što je proces sazrevanja mesa od kojih se prave dug, ne prekida se i ne ubrzava. Verovali ili ne, ali za neke je potrebno i duže od tri meseca pre nego što sa Kosmaja stignu do naših stolova i tanjira. I to se oseti pri svakom zalogaju – pun ukus miluje nepca, baš kao što ruža vetrova na Kosmaju miluje pluća i podseća nas na to da ništa ne može biti bolje i lepše od onog što nam priroda pruža, a tradicija i porodično nasleđe neguju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar