Podeli
kesten torta
Torta - ilustracija; Foto: Kuszpit-Wojnarowicz Benita / Alamy / Alamy / Profimedia

Kesten torta je idealan slatkiš u ovom periodu, lako se pravi, ne uključuje šećer i brašno, a tako je dobra da je opušteno možete poslužiti i nakon prazničnog ručka.

Torta je bazirana na kombinaciji kesten pirea i čokolade, i tako je jednostavna za pripremu da je i kulinarski početnici mogu spremiti bez greške.

Sastojci:

225 grama crne čokolade

6 jaja

125 grama maslaca

400 grama kesten pirea

2 kašike ruma

prstohvat soli

Za preliv: 

100 grama crne čokolade

250 mililitara slatke pavlake

po želji nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Pročitajte još:

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca i uz dodatak malo soli istucite ih u sneg. U drugoj posudi izmiksajte žumanca, kesten pire i maslac, pa u smesu lagano dodajte polovinu snega, rum i istopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i dodajte i ostatak belanaca.

Kalup za tortu premažite s malo maslaca ili obložite papirom za pečenje i ulijte smesu. Stavite u rernu ugrejanu na 180 stepeni i pecite 40-50 minuta. Imajte na umu da torta treba da ostane nešto mekša u sredini, napominje Dnevnik.hr.

Za preliv istopite čokoladu na pari, prelijte slatkom pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile i mešajte. Dok je smesa još vruća prelijte je preko torte.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar