Podeli
Krilca
Foto: Profimedia.rs

Marinirana pileća krilca ne morate da naručujete samo u restoranu. Pronašli smo savršeni recept "uradi sam".

Lepljiva, sočna, mekana i aromatična pileća krilca su još jedan od razloga zbog kojih se nikad nećemo zasititi piletine i malo – malo pa se vraćamo receptima s piletinom, piše sajt Punkufer. U potrazi za novim ukusima i inspiracijama, sačuvajte recept za pečenu piletinu s pomorandžom i belim lukom koji će vas oduševiti.

Možda krilca i nisu vaše omiljeno jelo, ali bi fina piletina gotova za 15 minuta mogla da bude? Napravite varijaciju na temu – sa belim mesom.

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca

3 kašike soja sosa

1 kašičica slatke dimljene paprike

2 kašike meda

2 čena češnjaka

2 kašike susamovog ulja

1 kašičica ljutog sriracha sosa

1 kašika sveže randanog đumbira

sok od pola limuna

Priprema:

Beli luk naseckajte sitno pa u dubljoj posudi napravite marinadu od navedenih sastojaka.

Pročitajte još:

Krilca isecite na dva dela, odvojte krilo od batačića, stavite u posudu s marinadom, dobro izmešajte i ostavite krilca u marinadi bar dva do tri sata, po mogućnosti i duže.

Pripremite pleh za pečenje, prekrijte ga papirom za pečenje, pa na pleh rasporedite krilca i stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 °C i pecite 30-40 minuta, onda okrenite grejač na gril i pecite još 10 minuta dok krilca ne dobiju lepu zlatnu boju.

Poslužite odmah uz sezonsku salatu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar