Podeli
Foto: travellinglight / Alamy / Alamy / Profimedia

Ćufte su ručak kojem se svi raduju. Uglavnom ih pravimo u paradajz sosu i uz krompir pire, ali postoji sjajan način da ih učinimo još ukusnijim - mocarela!

Ukoliko smesi za ćufte dodate malo ljute kobasice i parmezana, pa sve zapečete sa mocarelom, dobićete ručak iz snova. Nama već polazi voda na usta, a evo kako možete da napravite ovaj sočan specijalitet, koji donosi “Tasty”.

Sastojci za 20 ćufti

500 grama mlevene junetine

455 grama mlevene ljute kobasice

4 čena smrvljenog belog luka

10 grama iseckanog peršuna

55 grama parmezana

1 kašičica soli

pola kašičice bibera

2 jaja

240 ml mleka

115 grama prezli

680 ml marinara sosa

200 grama mocarele

Foto: Printscreen/tasty.co

Priprema

Pročitajte još:

U velikoj posudi za pomešajte mlevenu junetinu, ljutu kobasicu, beli luk, peršun, parmezan, so, biber, prezle, jaja i mleko. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled ili rukama oblikujte ćufte.

Uključite rernu da se greje na 220 stepeni. Za to vreme dodajte kašiku maslinovog ulja u tiganje, pa pecite ćufte sa obe strane oko 2-3 minuta dok ne budu napola gotove.

U odgovarajuću vatrostalnu posudu rasporedite nekoliko kašika marinara sosa na dno kako biste sprečili lepljenje. Zatim stavite ćufte u tepsiju i preko njih dodajte preostali marinara sos. Na vrh ćufti izrendajte mocarelu. Pokrijte folijom i pecite na 220 stepeni 25 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi i ćufte ne budu lepo ispečene. Ukrasite peršunom.

Prijatno!

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar