Podeli
ćerka Džoa bajdena
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Mesto prve ćerke umesto Ivanke Tramp uskoro i zvanično zauzima Ešli Bajden, ćerka novoizabranog predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Ešli je povučena aktivistkinja koja se bori za prava životinja, ali i ona, poput problematičnog brata Hantera, vuče tajne iz prošlosti.

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)

Skandali zbog droge

Mada ne voli da se eksponira, to ne znači da Ešli nema mračnih tajni iz prošlosti. Još 2009, kad je njen otac bio potpredsednik Amerike u administraciji Baraka Obame, jedna Ešlina prijateljica je pokušala da proda video na kom Ešli navodno uzima kokain, tražeći čak dva miliona dolara za 43 minuta snimka.


Snimak ipak nije prodat, ali mediji su silno pisali o tome. U Njujork postu su pogledali 90 sekundi videa i javili potom da ne može da se sa sigurnošću kaže da je na snimku baš Ešli, mada ta devojka liči na nju. Ipak, to nije njen jedini skandal s drogom. Godine 1999. Ešli je uhapšena zbog posedovanja marihuane, mada o tome nema potvrđene presude. Nekoliko godina kasnije pričalo se da je uhapšena zbog sukoba sa policajcem, pišu na sajtu Scmp.com.

Radila je u piceriji

Rođena 1981, Ešli je završila antropologiju na Univerzitetu New Orleans’ Tulane. I za razliku od Ivanke Tramp, koja se rado bavila modelingom i osvajala javnu scenu Njujorka, Ešli je svojevremeno radila u piceriji dok nije smislila šta bi dalje nakon srednje škole.

Otac joj je uzor

Džo Bajden je jako blizak sa Ešli, a to se videlo i u njegovoj kampanji.


Ona ga je tada često pratila i govorila kako ju je inspirisao za mnogo toga u životu, da je zbog njega dizala glas kad je smatrala da nešto nije u redu, a što joj je potom postalo životno pravilo.

Nepokolebljivi aktivista

Ešli je upravo otac motivisao da postane aktivista, a najviše se bori za prava životinja i reformu krivičnog prava.

View this post on Instagram

A post shared by @richardmagazine


Pre šest godina ona je bila izvršni direktor u organizaciji Delaware Center for Justice, koja je posvećena reformi krivičnog pravosuđa.

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)


Kad je njen polubrat Bo umro 2015. od tumora na mozgu, njena majka Džil je izjavila kako je Ešli sebi postavila misiju da nastavi njegovim stopama i da se bori za reformu.

Pročitajte još:

Ne voli da je u centru pažnje

Iako joj je otac poznati političar, Ešli odmalena izbegava reflektore. I dalje želi da sačuva svoju privatnost od drugih, koliko je moguće, mada Džo Bajden ulazi u Belu kuću u januaru. Njen nalog na Instagramu je i dalje zaključan i ona retko kad ide na javne događaje. Umesto toga se fokusira na stvari koje mogu nešto da promene.

Obožava da pleše

Ešli je gotovo zasenila svog oca kada je držao govor kao izabrani predsednik Amerike. Ona je tada đuskala tako da je sve oduševila, a snimak prve ćerke kako osvaja plesni podijum dok njen tata govori celom svetu – postao je viralan.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar