Vremenska prognoza: Kad se vraća proleće

Lifestyle 07. apr. 202110:40 > 10:46
Podeli:
sneg
Foto: Privatna arhiva; Nova.rs

Danas u našoj zemlji u aprilu – sneg. Napolju sve belo, hladno je, i to ne samo na planinama nego u skoro celoj zemlji. A dokle će nam trajati ova zima usred proleća?

Meteorolozi su najavili da će danas u Beogradu biti oblačno, hladnije vreme, povremeno s kišom. Ima i sunca, ali više padavina se očekuje posle podne.

Vremenska prognoza
Izvor: RHMZ

Uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada – počeće da pada sneg. Ova prognoza kao da je za neki dan tokom zime, a ne za sedmi april.

Vremenska prognoza
Izvor: RHMZ

Kako stoji na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro u celoj zemlji je u minusu, a tokom dana će biti malo prijatnije, između četiri i sedam stepeni.

Vremenska prognoza
Izvor: RHMZ

Sutra vreme slično. Biće promenljivo oblačno i hladno, moguća je kiša, a u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega. Ujutru će opet biti mraza, ali nakon toga izgleda da se proleće vraća.

Kako najavljuju i na sajtu AccuWeather, sunce i osetno toplije vreme nam se smeše do kraja sedmice, bez padavina.

Vremenska prognoza
Izvor: accuweather.com

Pročitajte još:

A za vikend drastična temperaturna razlika u odnosu na danas – preko 20 stepeni. U subotu i nedelju će i na planinama temperatura biti u plusu, prijatnijh 15 stepeni – savršeno za uživanciju.

I to bi trebalo da bude sve od zime ove godine. Meterolozi kažu da su ovo vrlo verovatno proslednji mrazevi i da smo nadalje u pravom proleću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar