Podeli
Tržni centar Piramida
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vlasnici i zaposleni u radnjama TC Piramida u Beogradu su zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalaze na svoje lokale zalepili apel - Državo pomozi! Za naš portal otkrivaju kroz kakvu agoniju prolaze.

Prosečan mesečni trošak za vlasnike radnji u TC Piramida je oko 800, 1.000 evra. Toliko im treba da bi bili na nuli.

Taj tržni centar je već dugi niz godina specifičan po tome što se u njega u šoping ide po svečane odevne komade – haljine i odela za maturu, venčanice,… Zato od početka pandemije sve stoji, kupaca nema, kao ni svadbi i proslava a svi vlasnici koji su od države dobili onih 30.000 pomoći sada čak i da hoće da zatvore lokale, ne mogu ni to. Očajni su, a računi im se samo gomilaju.

Pročitajte još:

Kako preživljavaju ne znaju ni sami jer su oni, kako nam je rekla jedna vlasnica butika sa muškim odelima, kao turistički radnici koji odrade sezonu i od toga žive cele zime.

Ove godine zbog pandemije, vanrednog stanja i mera sezone nije ni bilo, pa su svesni da će bez prihoda i sa velikim troškovima morati da žive punih godinu dana.

Izlaz ne vide, pa su zato uputili apel državi.

Tržni centar Piramida
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da podsetimo – nova pomoć države predviđa isplatu od 18.000 dinara zaposlenima kod preduzetnika, kao i u mikro, malim i srednjim preduzećima.

Tržni centar Piramida
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pogledajte šta su nam rekli:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar